Bir dahi düşünün; zekanın bilgide değil de hayal gücü kapasitesinde saklı olduğunu söyleyen. Bugün size Einstein'in beyninden bahsedeceğim. Neden dersek, bir kaç hafta önce küçük bir yazı okudum ve orada Einstein'in beyni ile bir takım zeka işaretlerinin bulgularına rastlanıldığı anlatılıyordu. Biraz araştırınca gerçekten okuduklarım beni şok etti. O zaman uzatmadan içeriği okumaya geçelim.
Bugünkü yazımın konusu, herkesin üçüncü göz olarak bildiği epifiz bezi. Belki çoğunuz son yıllarda epifiz bezinin adını sıkça duyar oldu. Benimde çok duymama rağmen araştırmaya zamanım olmuyordu. Merak etmiyor da değildim. Eşimle konuşmalarımızın arasında geçince de merakım arttıkça arttı ve işte! Gelin hep birlikte okuyalım.
Pi sayısı, matematik biliminde oldukça geniş bir alanda kullanılan ve bilinen insanlık tarihinin en eski dönemlerinden bu yana merak uyandıran, "gizemlerle dolu" bir sabittir. Bir sayının ötesinde temel bir sabit olarak kabul edilmesi, daireler ile olan ve hiçbir zaman değişmeyen ilişkisinden kaynaklanır. Yani pi, "bir dairenin çevresinin, çapına bölünmesi" ile bulunur.
Matematik ile aranız nasıl? Sizce matematik bilmek zeki olmamızı sağlar mı? IQ testleri sizce bize doğruyu söylüyor mu? Zeki insanlar hayatta hep başarılı mıdır? Bugün bunları değişik bir açıdan inceleyeceğiz.
Çok değil bir kaç ay önce popüler bir para birimi olan Bitcoine ne oldu? Açıkçası bir kaç gündür aklımda bu soru dönüp duruyor. Herkesin varını yoğunu satıp yatırdığı bu kripto para birden popülerliğini yitirdi mi sizce? Bununla ilgili biraz araştırma yaptım, gelin hep birlikte okuyalım.
Uzun zamandır yazı paylaşamadım. Bu vazgeçtiğim anlamına gelmiyor tabi ki. Sadece yoğundum ve birazda kitap okudum. Biliyorsunuz bir beyaz yakalı olmak zor. Hem beyaz yakalı olup hem de hobileri devam ettirmek., gerçekten zor. Ben zinciri kırdım Barış abi başka seneye artık! Her neyse konumuza gelelim.