Mavi Kedi


Bugün sizinle mavi kedi tekniğini öğreneceğiz. Mavi kedi tekniği bir çok alanda kullanılabilecek bir imajinasyon uygulamasıdır. Bu tekniği, dikkat odağınızı negatiften pozitife çevirmek, baş ağrısı gibi strese bağlı ağrıları gidermek ve olumsuz düşüncelerden kurtularak zihninizi rahatlatmak amacıyla kullanabilirsiniz. Hatta iş hayatınızda da uygulamanız mümkün. 

Tam  anlamıyla hayatınıza uygulayabilirseniz, nihayetinde ağrılarınızın geçtiğini ve de zihinsel olarak rahatladığınızı fark edeceksiniz. Bu uygulamanın temel mantığında, negatife odaklanmış zihinsel dikkatinizi dağıtarak rahatlamanızı sağlamak amaçlanmaktadır.

Şimdi hep birlikte bu tekniği uygulamaya çalışalım.

Bu uygulamanın temelinde size doğru yaklaşan mavi bir kedinin olduğunu düşünerek harekete geçin. Kedileri sevmeyen ya da sorunu olan insanların bu esnada başka bir hayvan düşünmesi daha iyi olacaktır. Kedinin size doğru meraklı ve heyecanlı gözlerle yaklaştığını hayal edin. Daha önce mavi tüylü bir kedi görmediğiniz için sizde bu durumda son derece meraklı ve heyecanlısınız. Mavi kedi size yaklaştıkça onu daha net görebiliyorsunuz.

Mavi kedi iyice yanınıza yaklaştıktan sonra size kendini sevdirebilmek için kucağınıza zıplıyor ve sizde onu sevmeye başlıyorsunuz. Hayal gücünüzü kullanarak kedinin ağırlığını hissetmeye çalışın. Ardından onu sevmeye başlıyorsunuz. Mavi tüyler bir süre sonra üzerinize yapışmaya başlıyor. Ama siz buna rağmen onu sevmeye devam ediyorsunuz. Sonra mavi kediyi ellerinizin arasına alıp yukarıya kaldırıyorsunuz. Yüz hizanıza getirdikten sonra gözlerinin içine bakıyorsunuz. Bir süre göz göze geldikten sonra kuyruğundan tutup geldiği yöne doğru fırlattığınızı hayal edin. Tabi kibarca. :) Bu sayede bir süre sonra sorunlarınızın da aynı mavi kedi gibi uzaklaşıp gittiğini göreceksiniz. 

Mavi kedi tekniği ile yapacağınız canlandırma ve imajinasyon işlemi sorunları göndermeniz ve negatif duygulardan korunmanız için güzel ve rahatlatıcı bir hamle olabilir. Hatta iş hayatındaki tüm sorunlarınızı da mavi kedi olarak hayal edebilirsiniz. Yaşadığınız stresli bir durumu önce geldiği gibi kabul edip benimsemeniz gerekebilir. Olayları kabul etmek, çözüm bulmak konusunda çok önemli bir süreç olduğu için kişisel gelişim açısından da çok önemlidir.

Özel hayatımızda olduğu kadar iş hayatında da pek çok problem yaşanabilir. Stresli bir iş hayatı sadece işi etkilemekle kalmayıp, kişisel yaşamı da olumsuz etkileyecektir. Tüm yaşamı ve sorunları bir mavi kediymiş gibi kucaklayıp, benimsedikten sonra çözüm arayışına girebilirsiniz. Böylece kabullendiğiniz sorunlar için hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Mavi kedi tekniği ile tüm sorunlarınızı çözebilir duruma gelebilirsiniz.

Bir başka yazıda görüşmek üzere sevgili dostum.
Kendine iyi bak.

2 yorum