Trakya'yı Öldürmek İstiyorlar!

Trakya'da 'kömür modası'na uyan bir çok enerji şirketi, salgın halinde termik santral projelerine yönelmeye başladı.

Şarköy'den M. Ereğli'ye, İğneada'dan Ergene'ye kadar Trakya'nın dört bir yerine termik santral kurulmak isteniyor. Bu da Trakya halkını endişelendiriyor.



Organik tarımın desteklenmesi gerekirken, tarım alanlarına termik santral yapılmaya çalışılması hem sağlığımızın hem de geleceğimizin katledilmesi demektir. Çevreciler ise her türlü engellemeye başvuruyor. Umarız ki başarılı olurlar.

Peki çevreciler bunu neden engellemeye çalışıyor?

Termik santralin zararlarını sıralarsak söyle ki;

  • Termik santralden çıkan gazlar; tarım ürünleri, hayvanlar, su varlıkları ve ormanlar üzerinde kalıcı tahribatlar bırakıyor. Aynı şekilde insanların üzerinde de.

  • Yine bu santrallerden çıkan kükürtdioksit, azotoksit ve partikül maddeler içerdikleri ağır metallerle insanların sinir sistemini etkilemekte, anormal doğumlara neden olmakta ve çocuklarda gelişme/öğrenme yeteneğini azaltmaktadır.

  • Buradan çıkan küllerde var olan radon gazları kanser vakalarında artışa sebep olmaktadır.

  • Termik santrallerde soğutma, temizleme ve buhar elde etmek için bol miktarda su kullanılıyor. Kullanılan bu sular atık halinde toprağa ve yer altı sularına, denize ya da akarsulara bırakılıyor. Böylece sularımızda kirleniyor. 

Termik santral kurulumuna karşı çıkanlar medyada suç işliyormuş gibi yansıtılıyor maalesef. Belirttiğimiz gibi bu santraller bu günü değil tüm geleceğimizi kötü etkiliyor. Geri dönüşü olmayan tahribatlar yaratıyor. Sağlıklı gelecek için alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekmektedir. 

Bu yüzden sizi 'Doğa için HAYIR' demeye 'Trakya'ya Termik Santrale HAYIR' demeye çağırıyorum. 

Konu ile ilgili imza kampanyasını aşağıda linkte bulabilirsiniz; 

0 yorum