Bitmeyen Savaş; Termik Santrale HAYIR!


Çerkezköy'de meşe ormanlarına yapılması planlanan termik santrale karşı mücadele hala devam ederken, Trakya yeni bir termik santral tehdidiyle daha karşı karşıya. Şimdide Kırklareli'nin tarım arazilerine kömürlü termik santral yapılması planlanıyor. Bu termik santrali kuracak olan şirket Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. Tabiki bu projeye itirazlar gecikmedi. Trakya'nın da yeterince su, hava ve atık kirliliği bulunmakta, bir de buna termik santral eklenirse, sonucu tahmin bile edemiyorum.


ÇED başvuru dosyasında kurulacak olan termik santralin yılda 7 bin saat çalışacağı belirtilerek iki ünitede saatte toplam 358 ton yerli kömür tüketimi olacağı belirtilmiş. Yani bu demek oluyor ki, yılda 2 milyon 506 bin ton kömür yakılacak. Projenin yapılacağı alan %84 tarım alanı ve %16 orman alanından oluşmakta.

Resmen Trakyayı katletmek istiyorlar.

Kurulacak her bir santral bizi ve geleceğimizi zehirlemekle kalmıyor, küresel ısınma ve iklim değişikliğine de korkunç derecede katkıda bulunuyor. Kurulacak olan santrallerin tüm olumsuzluklarını diğer yazılarımda da belirttim. Burada kısaca belirtmek istiyorum. Toprağımız, suyumuz ve havamız zehirlenecek ve biz yavaş yavaş zehirlenerek öleceğiz. 

Termik santralle birlikte tarım da ölecek ve biz tam da bu yüzden tarıma dayalı ithalatımızı daha da çok arttıracağız. Unutmayın ki bir zamanlar bu ülke tarım ile kendi kendine yeten bir ülkeydi. Hala öyle olabiliriz. 

Daha güzel günler için Termik Santrale HAYIR!    

0 yorum