Ruh Eşini Bulmak


Bu hayatta ruh eşini bulmanın peşinde olan ve eninde sonunda onunla karşılaşacağına inanan insanlar hala var. Bana sorarsanız bundan biraz şüpheliyim. Yaşadığımız yeri bırakın, üzerinde bulunduğumuz bu dünya da o kadar çok insan var ki... Ruh eşini bulmak bana biraz samanlıkta iğne aramak gibi geliyor. Yani biraz imkansızın ötesinde. Belki de bu aradığımız bir "uyumluluk" arayışıdır. 


Ruh eşinin bulunmasına inanmasam da, Yunan mitolojisinde geçen bir hikayeyi sizinle paylaşmak isterim.

Yunan mitolojisine göre; tanrıların tanrısı, göklerin hakimi Zeus insanları çift olarak yaratmış. Yani bir zamanlar insanlar iki kafa, dört el, dört kol, dört bacak olarak yaratılmış. Her daim çift olarak mutlu ve huzurlu yaşayan insanlar gittikçe güçlenmeye başlamışlar. Daha da güçlenip ona karşı gelirler diye Zeus insanları cezalandırmaya karar vermiş. Birazda insanların bu gücünden korktuğu için yapmış bunu. Gözleri bile kör edecek keskinlikteki şimşeği ile aynı bedende çift olarak yaşayan insanları birbirinden ayırıp, parçalarını da dünyanın dört bir yanına fırlatmış. Artık her insandan bir tane varmış ve ne yazık ki birbirlerinin nerede olduğunu bilmiyorlarmış. Zeus ruhları ve bedenleri birbirinden ayırarak, insanları eşinden ayrı yaşamaya mahkum bırakmıştır. Böylece insan evladına yeryüzünün çözmesi en zor lanetini hediye etmiş olur. İşte kiminin bir ümit aradığı, kiminin de bulsa dahi umurunda olmadığı ruh eşi hikayesi böyledir.

Eğer kendinizi eksik hissediyorsanız, diğer yarınızı aramaya başlayacaksınız demektir. Bazı insanlar kayıp ruh eşlerini bulurken bazıları da o kadar şanslı olamayıp sadece bulduklarını sanırlar. Bunu bulduğunu sananların yaşadığı şey "aşk yanılsaması"imiş. Gerçekten ruh eşini bulanların yaşadığı ise "aşk" olarak adlandırılmış. 

İşte aşk Aristophanes tarafından Platon'un sempozyumunda böyle anlatılmış.

Birde yazımı bitirmeden şu çok önemli notu da belirtmek istiyorum. Ruh eşimiz kesinlikle karşı cinsimiz olmayabilirmiş. İşte sonra benim ruh eşim neden böyle çıktı diye isyanlara gelmeyin. 

Sevgi ile kalın, umarım hepiniz kendinizi tamamlayacak o güzel insanı bulursunuz.

0 yorum