Parmak Telefon


Size, yeni bulduğum ama aslında hiçte yeni olmayan teknolojik bir alet tanıtacağım. Yeni değil diyorum çünkü okuduğum makaleler iki yıl öncesine ait. Dikkatimi çeken ise şu oldu, gelişen teknoloji ile adeta hayatlarımız Black Mirror'da kurgulanan senaryolara dönüşmeye başladı. Gelin şimdi bu alet neymiş kısaca bakalım.


Tanıtacağım bu teknoloji ile herkes kendini ajan gibi hissedecek. Kickstarter'da tasarlanan bu alete Sgnl ismi konulmuş. Bu saat ya da bileklik olarak görülen teknoloji sayesinde gelen aramaları parmağınızla cevaplayabiliyorsunuz. Yani parmağınızı kulağınıza bir telefon gibi götürüp iletişiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Nasıl oluyor derseniz, saatin kayışında aramaları cevaplayabileceğiniz tuş benzeri bir alan bulunmakta ve tabi ki saatiniz de bluetooth ile telefonunuza bağlı. Daha sonrasında cevapladığınız aramanın sinyalleri saatinizden parmağınıza ve oradan da kulağınıza gitmekte. Yani herhangi bir hoparlör yok, ses titreşimleri parmağınız ile aktarılıyor. Bana çok çılgınca geldi. Sizin sesiniz de kayışın içerisine yerleştirilmiş bir mikrofon ile aktarılıyor.

Bu proje Samsung tarafından başlatılmış. Bu bileklikler şuan yaklaşık olarak 139$'a satılmakta. Bu saat istediğiniz şekilde de dizayn edilebiliyor. Yani akıllı saat olarak, analog saat olarak ya da sadece bileklik olarak da kullanılabiliyor. 


Telefon görüşmesi yapmak için gerçekten havalı bir yol ama biraz düşününce gereksiz bile gelebiliyor. Bu makaleyi ilk okuduğumda aklıma Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Kuzey karakteri geldi. Düşünsenize yolda gördüğünüz herkes bu şekilde olacak tabi bunu telefonsuz olarak düşünün. Bu işin esprisi tabi, gereksiz olarak da görsem, belki bir açıdan bize fayda sağlayabilecek bir yenilik olabilir. Mesela, telefon yüzünden oluşan trafik kazaları azalabilir. Neden olmasın?


Telefonun ve telefon görüşmelerinin evrilmesi daha nereye kadar ilerleyecek açıkçası ben merakla bekliyorum. Bu teknolojinin tanıtım videosunu da yazımın altında bulabilirsiniz. İyi seyirler!



0 yorum