STATE OF SURVIVAL - İnceleme 2


Yine pek bir sevdiğim oyunu anlatmaya devam edeceğim. Hem kanser oyun diyerek hemde severek oynadığım tek mobil oyun diyebiliriz. 

Kanser oyun diyorum çünkü geçen hafta ana kale savaşımız öğlen başlayıp sabah altıda son buldu. Bu da tamamen bizim eyalet kurallarına karşı gelmemizle alakalı, gözünüz korkmasın. Normalde öğlen başlayıp dört-beş civarı biten bir etkinlik. Normal bir dönem yaşasaydık bu kadar durup savaşabilir miydim, tabiki hayır. Pandemi sürecinden dolayı çok fazla boş vaktimiz var, tahmin edersiniz.

Bugün biraz kahramanlar hakkında bilgi vermek istiyorum. Küçük bir not; efsanevi kahramanlarınızı geliştirmek için asılın. Şu sarı renkli olanlar. 

Oyun başlangıcında size belli kahramanlar veriliyor. Diğer kahramanları bulana kadar ya da kazanana kadar bunları geliştirebilirsiniz. Her bir kahraman gelişimi puzzle parçalarından oluşuyor. Bu parçaları kahraman arama merkezinden bulabilir ya da bu merkezdeki keşfetten de kazanabilirsiniz. Keşfet kısmı bir çok boss-un olduğu ve klanınızdaki tüm oyuncuların en iyi kahramanları ile oynayabildiğiniz bir bölüm, buna kaşif izi de deniyor. Sizi birbirinden farklı hikayelere götüren bir bölüm.

Parçacıklar sayesinde atlatma seviyesini açtığımız kahramanlarımızı önceki yazımda da belirttiğim gibi kahraman kitapçıkları ile eğitiyoruz. En son seviyeleri maalesef ki 80, bana hep tuhaf gelmiştir.

Bakın oyunun kanser bir diğer kısmı da kahramanlarınıza daha da çok gelişmeleri için bir takım ekipmanlar giydiriyorsunuz, bu ekipmanlarda atölyede üretiliyor. Bu ekipmanların malzemelerini de iki günde bir açılan tuzak etkinliğinde klanınız ile birlikte boss öldürerek edinebiliyorsunuz. Tabi boss seviyeleri her bir seferde daha da artıyor. Tabi kazanılan ödüllerde.

Şimdi gelin bir kaç tane kahramandan bahsedelim;

*Travis; Bu kahramanımız avcının avlanması etkinliğinde kazanılıyor ve gelişimi de gayet kolay oluyor. Çünkü bu etkinlik genel olarak herkes tarafından sevilen bir etkinlik. 

*Sarge; Oyunun en başında verilir. Faydalı becerileri olan bir kahramandır. Günlükleri yaparken ya da kahraman arama merkezinden onu geliştirecek puzzle parçalarına ulaşabilirsiniz.

*Şanslı; Yükleme etkinliğinde aldığım bir kahraman ama gelişimi gerçek para ile yapılan tek kahraman. Onun parçaları ancak yüksek bir ödeme karşılığında VIP kısmından alınıyor ve kullanılıyor. Bu yüzden bende hep en düşük seviye olan bir kahraman. 

*Maddy ve Frank; Benim bir numaralı savaşçım oldu. İlginç bir karakter. Salgından köpeği ile birlikte kurtulmuştur ve her savaşa da onunla katılır. Savaş esnasında Frank (köpeği) yara alırsa tekrar tedavi olur ve savaşa devam eder. Kahraman parçaları kahraman arama merkezinden, sığınak ve tesis savaşlarından ve vebalardan elde edilebilir.

*Rusty; Puzzle parçalarını topladığımız ilk kahramanımız diyebiliriz. İlk zamanlar severek savaşlara yolladığım bir kahramandı ancak gücünü ne kadar yükseltirseniz yükseltin çok artmıyor, bu yüzden artık benim pek gözdem değil. Çok uzun süre dövüşebilen bir dövüşçü ancak dediğim gibi çok fazla yükselmiyor.

*Nikola; Bu kahramanı, en hızlı hayatta kalma, etkinliğinden elde edebiliyoruz. Tabi o etkinlik bize yalnızca Nikola parçası vermiyor aynı zamanda kapsül, hızlandırma ve bir çok ödül de kazanıyoruz. Ayrıca bu kahramanın parçaları yine kahraman arama merkezinde mevcut ama düşme olasılığı düşük. Bunun harici ekstra olarak sığınak ve tesis savaşlarında da kazanılabiliyor. Adından da anlaşılacağı gibi o elektriğin tanrısı.

Bunun gibi daha bir çok kahraman var şuan benim gözdelerim Ash ve Zoe. Hatta oyun içinde karargahım da totem bile yaptım bunların parçaları daha çok gelsin diye. Karargahıma giren gülmeden edemiyormuş. Herkesin oyun oynayışı farklıdır. Benimki de böyle.

Şimdilik yazıyı burada sonlandırıyorum. Bu oyun benim için satrancı temsil ediyor, önceki yazımda da buna yakın bir şey yazmıştım sanırım. 

Neyse kendinize iyi bakın, oyunla da kalın. 

0 yorum