STATE OF SURVIVAL - İnceleme 1



Bugün farklı bir yazı ile buradayım. Bir önceki yazımda, beni bu karantina sürecinde oyalayan mükemmel bir mobil oyundan bahsetmiştim. Genellikle pc oyunlarını severek oynarım, mobil oyunlarla aram hiç yoktur. Counter strike, half-life, max payne, diablo, world of warcraft türü oyunlar oynayarak yetişmiş bir çocukluk benim ki. 

Tamı tamına 226 gündür oynadığım bu oyuna gelin hep birlikte bir göz atalım.


Oyun ücretsiz bir oyun olup Kings Group Holding tarafından geliştirilmiştir. RPG oyun kategorisinde de ilk beşe girme başarısına sahip. Daha ne olsun? Ayrıca oyunda Türkçe dil desteğinin de olması ayrı bir mutluluk.

State of Survival zombilere karşı savaştığınız klasik bir kıyamet sonrası strateji oyunu. Oyunda hayatta kalanların yani kahramanların sizlere aktardığı çok güzel hikayeler mevcut. Başlarken sinematik ve yönlendirmelerle oyun içinde yapılacaklar çok güzel bir şekilde aktarılıyor. Oyunumuzun ana karakteri cesur bir savaşçı olan çavuş Sarge. Onunla birlikte daha bir çok kahramanımız da oluyor, şuan benim bulunmayı bekleyenlerle birlikte 19 tane kahramanım var. Yani 4 tanesini henüz bulamadım. Tabi bunları oyun içinde satın alabilirsiniz ancak ben yapılan etkinliklerde kazanmayı tercih ediyorum.

Kahramanları yönlendiren tek bir komutan var ve o da siz oluyorsunuz. Hem kendinizi hem de kahramanlarınızı geliştiriyorsunuz.

Oyun içinde kahramanların güçlerine göre kırılımları 3 renk halinde oluyor ve onlarda kendi içlerinde piyade, avcı ve atlı olarak kırılıma giriyorlar, neyse çok derine girmeden devam ediyorum.

Mavi renk kahramanlar; nadir kahramanlardır, düşük ortalamaya sahiptir.


Mor renk kahramanlar;  destansı kahramanlardır, başlangıçta nadir kahramanlardan daha yüksek güce sahiptir. Bunlar hayatta kalma ve hasar verme gücünü etkiler. Mesela; nadir olan junior teğmen rütbesindeki bir kahraman 1000 birim güce sahipse, destansı kahramanlar çağrıdan hemen sonra bu güce sahip oluyor.


Altın renk kahramanlar; en güçlü efsanevi kahramanlardır. Kahraman parçaları ve ekipmanlarla yükselttikten sonra en güçlüleri bunlar oluyorlar. Bu kahramanları yapılan etkinliklerden kazanabilir ya da satın da alabilirsiniz. Burası tamamen size kalmış :)



Her bir kahramanın kendine has becerileri var. Kahramanın türü ve becerileri sizleri içinde bulunduğunuz zombi ya da klan savaşlarında ya kaybettiriyor ya da kazandırıyor. Kombinasyonu yapabilmek sizin kahramanınızı okuyabilme becerinizle de alakalı. Ekran görüntülerinde de gördüğünüz gibi kahramanlarımızın sahada kullandığı yeteneklerde var. Bu yeteneklerde bazen karşı tarafa üzün süreli hasar verme yeteneği, yakmak gibi ya da sahaya okçular ya da taramalı tüfek koymak gibi şeyler olabiliyor.

Bazen savaşlarda karşı tarafa atılan kaşifler sonucu saldırınızı karşıdaki kahramanlara göre de ayarlayabiliyorsunuz. Bir nevi satranç gibi. Unutmadan şunu da ekleyeyim sadece kahramanla da bitmiyor. Ordu üretiyorsunuz yine piyade, atlı ve avcı kırılımları mevcut. Onların gelişimi de araştırma laboratuvarında yapılıyor. Tabi laboratuvarda sadece eğitim araştırması değil; gelişim, ticaret gibi araştırmalarda yapabiliyorsunuz.

Ayrıca kahramanların birlik türlerine göre bölünmelerine ilave olarak bazı uzmanlık alanları da var. Gelin onlara da bakalım.

*Devriye; Birliklerin yerleşim alanlarını diğer oyuncuların saldırılarına karşı korumadaki performanstır. Yüksek güçte olan bir kahramanın bu seçeneği olması şehrinizi olası bir saldırıya karşı koruyacaktır. 

*Kuşatma; Bu özelliğe sahip kahramanınız ile diğer oyunculara yaptığınız akınlar sırasında birliklerinize özel olarak artı bir güç getirir ve bu kahraman karşıdaki şehrin korunmasını azaltır.

*Enfekte; Bu özelliğin olduğu kahraman zombilere karşı yapılan savaşta çok etkilidir. Aynı zamanda bu kahramanın karakteristik özelliklerinde "enfekte olmuş +%15 koruması" var ise bunu zombilere karşı korumalı olarak da çevirebiliriz. 

*Toplayıcı;  Bu özelliğin bulunduğu kahraman vahşi topraklardaki kaynak toplama hızını daha çok arttırır.

Bu oyun için paylaştığım ilk bölüm yazısı olacak. Hepsini anlatmaya devam edersem gerçekten bitmeyen bir yazı çıkacak ortaya. Bu yüzden hemen sizleri yormak ya da sıkmak istemem. İlave olarak kahramanları etkinlikten kazandığımız gibi kahraman arama merkezinden de kazanabiliyoruz.

Hepsi başlangıçta 10 eksik parçadan oluşuyor. 10 parça tamamlanınca kahramanı buluyorsunuz ve çağırıyorsunuz. Daha sonra vahşide öldürdüğünüz zombiler ve yaptığınız günlük görevlerle kahraman eğitim kitapçıkları topluyorsunuz. Topladığımız parçalarla kahraman seviyesini açıyor, o açtığımız seviyeyi kitapçıklarla tamamlıyoruz.

Günlükleri yaparken ya da etkinliklerde ya da sahip olduğunuz vip seviyesi ile belli bir karaktere ait olmayan parçacıklar da toplayabiliyorsunuz. Bunlarla da kahramanlarımızı yükseltmemiz mümkün. Ayrıca vahşide her hafta yapılan tesis ve sığınak savaşlarında da kazanabilirsiniz, tabi klanınızın kayıt olduğu kalenin bu ödülü vermesi gerekiyor.

Oyunda benim en çok tıkandığım nokta kahraman yükseltimi, herkes gibi bende hepsini bir anda, yani eşit bir şekilde yükseltmek istiyorum. Ancak böyle bir şey mümkün değil. Sırası ile kahramanları seçip tek tek yükseltmenizi öneririm. Şuan ben bu şekilde yapmaya çalışıyorum. Gayette iyi gidiyor. Evet oyuna para harcayan oyuncular gibi olmuyor ancak yavaş bir şekilde kahramanlarım yükseliyor. Zaten güçlü bir klandaysanız istediğiniz gibi zamana yayıp kendinizi geliştirebilirsiniz. 



Şimdilik yazıma burada son veriyorum. Oyun gerçekten bitmeyen bir bilgi deryası. Hala yeni bilgiler öğreniyorum. Merak edenler indirip oynayabilir. Ancak uyarmam gerekir ki ben şuan baya eski bir eyaletteyim. Yeni açılan eyaletlere katılmanızı öneririm çünkü şuan bulunduğum eyalette herkes 30 seviye ve üzeri. Yeni kullanıcılara 3 günlük barış kalkanı veriyorlar ancak 3 gün sonra böylesi güçlü bir sahada sizi saniyede harcarlar, demedi demeyin. Bir de ana binanız 10 seviye olmadan başka eyaletlere geçebiliyorsunuz. Eğer arkadaş grubunuz ile oynayacaksanız bu şekilde seçtiğiniz bir eyalete gidebilir ve orada gelişebilirsiniz.

Daha anlatacaklarım bitmedi. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. 

0 yorum