Çölde Yolculuk



Tesadüfen bir test ile karşılaştım. Bu bir kişilik testi, düşünün bu tarz testler ilişkilerinde kafası karışık olan insanlara çok yardımcı oluyor. Benim dikkatimi çeken kısmı ise testin ismi oldu; "Çölde yolculuk testi"

Gelin hep birlikte ne olduğuna kısa bir göz atalım.

Bu test ile ölçülen bağımsızlık ve duygularımız oluyor. Mesela bu test ile sevgilinizden ayrıldığınızda hangi duygunuzun açığa çıkacağını görebileceksiniz.

Ayrıca bu testin dayandığı bir kitapta var. Şahsen merak ettim ve yakında okunacak kitaplarımın sırasına ekleyeceğim. Merak edenlere de kitabın yazarı Isamu Saito'nun Kokoloji kitabı diyerek küçük bir not bırakıyorum buraya.

İçerisinde bir sürü kişilik testi var ve bunlar sizin karar verme sürecinizi hızlandırıyor.

İşte o testten bir kaç soruyu sizlerle paylaşıyorum. Kendinize göre en doğru yanıt neyse  onu yazın. Umarım iyi gelir. Kitabını da okuduktan sonra sizinle detaylı şekilde paylaşacağım.

Şimdi kendimizi hazırladıysak, uçsuz bucaksız bir çöl düşünelim. 

  • Hiç sonu yokmuş gibi görünen ıssız ve geniş bir çölde bir deveye binmiş gidiyorsunuz. Yorgunluktan bitap düşene kadar deve ile gittiniz. O sizin bu zorlu yolunuzdaki tek arkadaşınız. Ona zorlu geçen bu yolculukta söyleyeceğiniz sözler ne olurdu?

  • Tam susuzluktan öleceğinizi düşünürken önünüzde çok güzel bir vaha belirdi. Ama sizden önce birisi oraya varmış. Bu diğer yolcu kimdir? Tanıdığınız birinin adını verin.

  • Çölde zaman çok yavaş geçmekte ve siz ufukta bir yerleşim yerinin ışıklarını görene kadar sanki asırlar geçti. Nihayet istediğiniz yere vardınız. Bu yolculuğun sonuna geldiğiniz için neler hissediyorsunuz?

  • Uzun zamandır birlikte çölü geçtiğiniz deve ile ayrılma zamanınız geldi. Deveden inerken yeni sürücüsü geliyor ve kalktığınız yere oturuyor. Yeni sürücü kimdir sizce? Hayatınızdan bir başka kişiyi seçebilirsiniz.
Haydi şimdi düşündüğünüz cevaplara göre yorumlara bakalım.

Çöl ve deve; kişisel bağımsızlık ve yolculuğunuzu temsil eder. Bu cevaplar sizin sevdiğiniz insandan ayrılmanız durumundaki duygularınızı açığa çıkarır. Cevaplar ise ayrıldığınızda nasıl tepki vereceğinizin göstergesidir.

  • Deveye söyledikleriniz aşkın bittiğini fark ettiğinizde kendi kendinize söyleyebileceğiniz şeyler oluyor. Mesela; cesaret verici cümleler mi söylediniz, şöyle ki; "Bir şekilde başaracağız!" ya da " Merak etme, bu sonsuza dek böyle sürmez." Yoksa karamsar bir haliniz mi vardı?

  • Psikolojide vaha, kişinin sorunlarını çözmesini sembolize eder. Burada karşılaştığınız kişi sizi rahatlatmış, size ya da ileride ihtiyaç duyduğunuzda size desteğini verebilecek biri olabilir.

  • Yolculuğun sonunda ise vardığınız kasaba, kırık kalbiniz iyileştiğinde duygularınızın yeniden yoluna girdiğini sembolize eder. Kasabaya vardığınızda hissettikleriniz biten sevginiz, aşkınız hakkındaki gerçek hisleriniz olacaktır. 

  • Yeni binici, sizin gizli bir şekilde rekabet ve kıskançlık hisleri beslediğiniz ya da için için sinir olduğunuz birisidir. İsmini verdiğiniz bu kişi gerçekten sizin bir rakibiniz mi? Ya da bir zamanlar sizi üzmüş biri olabilir mi?
Sevgili okur, buraya kadar gelip okuduğun için şimdiden teşekkür ederim. Umarım sevgileriniz çok güzel olur ve hiç bitmez. Umarım o sevgi ateşini asla kaybetmezsiniz.

Başka yazılarda buluşmak dileği ile.

0 yorum