Ayrılık Mevsimimiz Geldi...

 




Sonbahar ayrılıkların mevsimidir. Bu aylarda yaprak ağaçtan, güneş kumdan, çiçek dalından, salkım asmadan ayrılır.

Sonbahar denilince aklımıza ilk gelen şey serin havalar, dökülen yapraklar ve şiddetli yağmurlar... Sonbahar sözleri genellikle ayrılıklarla, bitişlerle özdeşleştirilse de aslında sonbahar yeni bir başlangıçlardan önceki son adımdır. Sonbahar yeni bir başlangıçtan önce eski şeylerin bitmesidir. Ağaçlardaki yapraklar dökülmese yenileri çıkmaz, yağmurlar yağmasa gökyüzü açılmaz. Doğa uzunca bir yorgunluktan sonra fazlalıklarından kurtulup uzun bir dinlenme uykusuna yatıyor sanki. 

Güneş daha parlak olmak için, çiçek daha renkli, daha kokulu olmak için dinlenmeye ayrılıyor.

Sonbahar eskilerden kurtulma ve hayatımızda yeniliklere yer açmak, yenilenmek için harika bir dönem. Kendimize ağaçları örnek alalım. Mesela ilkbaharda daha güzel, daha yeşil yapraklar açmak için sonbahar yaprakları ile vedalaşıyorlar. Sonbaharda bir şeylere veda edecekseniz üzülmeyin. Kendinize temiz bir sayfa açın, kendinize zaman ayırın, dileklerinizi, umutlarınızı gözden geçirin. Hatalarınızı gözden geçirin ve ders çıkarın. Her vedanın üzüntü içermediğini, bazı vedaların daha güzel başlangıçlar için gerekli olduğunu unutmayın. Ve sonbahar yağmurlarının yaşamın kirlerini yıkadığını izleyin.

Yalansız, dolansız en harbi mevsimdeyiz. Çürüyen, kuruyan ne varsa dökülüyor dalından. Yapraklar dökülecek ki ağaçlar bir dahaki mevsime daha dinlenmiş, daha güçlü dallarla başlayabilsin. Çiçekler daha renkli, daha kokulu açabilsin. Asma daha lezzetli, daha iri üzümler verebilsin. Eh ne yapalım hayatın kanunu bu...

İbret arayan sonbaharın renklerine baksın. Daha bir kaç gün önce yemyeşil olan ağaçların yaprakları nasıl kızıl, sarı ve kahverengiye döndü. Ve bu dünyanın kimseye kalmayacağını anlasın.

Şimdi sonbahar mevsimindeyiz. Yaşanan yorgunluğun ardından doğayı güzel bir uyku bekliyor. İyi uykular dünya...

0 yorum