Mutlu Yıllar !


İnsanoğlu her daim bir umut arayışı içinde. Umutlarımızı yeni bir güne, olaya, olguya bağlamak ise umutlarımız için koyduğumuz en büyük çizgi. Mesela, günü kötü geçen bir insan başını yastığa koyarken "Yarın her şey güzel olsun" ya da "Yarın ola hayır ola" demez mi? Aslında yeni yıl değil de biz her yeni güne güzel dilekler ile başlamayı isteriz. Güzel günler o dilekten sonra hemen başlamaz çünkü zaman bize fırsat veriyorsa biz de zamana bazı şeyleri onarabilmesi için ve kendimizi de dinlendirebilmek için süre vererek umut ederiz. Aslında ne kadar iyi insanlar olduğumuz da buradan belli değil mi? 


Zaman hayatlarımızı saatlere, günlere, aylara ve yıllara bölerken aslında bize umudumuz için çizeceğimiz sınırların neler olduğunu belirlemiş ve seçimi yine bize bırakmış olur. Her yıl kimsenin itiraz edemeyeceği ve istemsizce dileklerimizi bağladığımız en belirgin zaman ise yeni yıl tabi ki! 

Yeni yıla girerken neredeyse herkes kendine yeni yılla ilgili hedefler koydu, bir önceki senede ne yapamadıysa onu yapabilmek için. Bazılarımız ise üşenmedi, bir liste bile hazırladı. En basitinden, sigara bırakılacak, kilo verilecek, bir hobi edinilecek, spora başlanılacak, yeni bir iş bulunacak...

Yeni yılı bu kadar coşku ile karşılamamızın en büyük sebeplerinden biri, yeni yılın tüm yaşanan kötü anıların silinmesine, tüm olumsuzlukların yok olmasına ve hayallerin gerçekleşmesine olan inanç. Saat 12'den sonra yeni bir hayatın başlayacağı umudu, yeni bir BEN yaratma motivasyonunun ortaya çıkması beklentisi bu günü o kadar özel kılar ki. Tüm dünyada neşeyle, coşkuyla karşılanır. Bu gün, tüm dünya insanlarının bir bütün olarak iyi ve güzel şeyleri istediği tek gündür aslında. 

Ne kadar inkar etsek de bu günün insanlar üzerinde toparlayıcı bir gücü olduğu kesin. Uzun zamandır birbirini görmemiş akrabaların, arkadaşların bir araya gelip bugünü kutlaması gibi... En güzeli de belki, güzel anılar bırakmak adına herkesin birbirine hediyeler vermesi. 

Bazen sormadan edemiyorum, bu kadar anlam yüklememiz gerekir miydi bir yıla? İnsanlar yeni bir BEN projesi yapmak yerine, kendisini iyice tanıyıp ona göre adımlarını atsa hayatta, olmaz mı? Ya da kendisini olduğu gibi kabul edip sevmek ve o şekilde hayattan keyif almaya çalışmak bir hedef olsa ve bunun içinde yeni yılın gelmesi beklenmese? Kilo vermek, Pazartesilere ya da yeni yıllara ertelenmese ya da kiloları ile kişi kendini kabul etse ve sevse, çok mu zor? İlla bir hobi mi yapmak gerek, miskince televizyon karşısında oturarak mutlu olamaz mı bir insan? İllaki belli bir norm içinde mi olması gerekir? Bence kendimizi sevmeli, kabul etmeli ve toplumun belirlediği normların dışında kalarak ne yapmak istediğimize gene kendimiz karar vermeliyiz. Belki bunu yeni yılda belki de her hangi bir günde yapmayı tercih edebiliriz. Yine seçimler size kalmış.

İnsanlar olması gerekenleri yakalamaya çalışırken her yeni yıla bu yönde hedefler belirlerken, aslında kendilerini tanımayı, nelerden zevk aldıklarını fark etmeyi, herkesin ne sevdiğine, ne yaptığına aldırış etmeden kendisini yaşamayı unutup erteliyor. Bir isteği yeni yıl listenize koyuyorsanız onu gerçekten istemeniz gerekir. Tabi bu benim görüşüm. Ve gerçekten bir şeyi istiyorsanız bunun için yeni yılı da beklemezsiniz. Yapabilmek adına çabalarsınız. 

En başta kendimizi dinleyebilsek, herkesten bağımsız bir şeyler denemeye cesaret etsek, hayatı değiştirme kararını kendi isteklerimiz doğrultusunda verebilsek ve bu istekleri gerçekleştirmek için adım atabilsek, daha iyi olmaz mı? Herhangi bir gün eğlensek sadece bu geceyi beklemesek. İnsanların kendini gerçekleştirmesi neden bu kadar zor? Neden toplum normlarına takılıp kalıyoruz? Her anın kıymetini bilebilse keşke insanlar. 

Yazıyı çokta uzatmadan herkese başkalarının istek ve beklentisinden uzak, kendilerini tanıyabileceği, en önemlisi kendinizi gerçekleştirebileceğiniz, sevdiklerinizle daha sık zaman geçirebileceğiniz, daha çok gülüp, eğlenebileceğiniz, özel bir gün beklemeden de güzel hediyeler alabileceğiniz, her güne umutla başlayabileceğiniz, her bir anın kıymetini bilerek hayatı ertelemeyeceğiniz bir sene, kocaman mutlu bir hayat diliyorum! Nice mutlu senelere!

Bu arada son cümle olarak sizlere her yeni yılda dinlemekten bıkmadığım müziklerin videosunu bırakıyorum. Şimdiden iyi dinlemeler.



2 yorum

  1. Mutlu yıllar, her şey gönlünüzce olsun; İyiler kazanacak

    Not : Müzikler harika :))

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu yeni yılda umarım ki her şey insanların gönlünce olur.
    Ve evet, bir gün iyi insanlar kazanacak!

    İyi dinlemeler :)

    YanıtlaSil